DESCRIPCIÓ RUTA DELS PEONS CAMINERS

/DESCRIPCIÓ RUTA DELS PEONS CAMINERS
DESCRIPCIÓ RUTA DELS PEONS CAMINERS 2018-03-21T12:56:19+01:00

De la mà de Pepica la peona i el seu fill Tonet emprendràs un passeig audioguiat que comença a la seva pròpia casa, on varen viure al voltant del 1885, rehabilitada actualment com a l’oficina de turisme.
Aquest dos personatges et guiaran pels edificis més emblemàtics, on podrem trobar empremtes històriques des del S.XII fins l’arquitectura més modernista del S.XIX.
I com si d’un viatge en el temps es tractés, podràs assabentar-te de quins han estat els personatges que han habitat aquest racó del món, quins quefers diaris tenien, quins càrrecs ocupaven, i perquè han esdevingut creadors i creadores de la nostra història, escoltaràs les seues veus i et convidaran a endinsar-te en cada racó de les seues vides, vivències i vivendes.
Vols saber qui era Maria de Vidaura o Alfons Roig? Perquè l’edifici més antic encara conserva en peu les seues parets, i quines mans ho han fet possible? Com feien abans l’oli?
La ruta comença en l’Avinguda de València a l’antiga casa dels Peons Caminers, coneguda al poble com la Casella.

Des d’allí enfilarem la passejada en direcció nord i fins arribar a l’almàssera.

En acabar de l’almàssera, continuant pel camí del pou i pel carrer Beato José Aparicio fins arribar a la Plaça major on visitarem l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció.

Després de visitar l’Església ens dirigirem cap al carrer del raval i del Castell.

per trobar-nos enfront amb el Castell – Palau.

Ara deixem el nucli urbà, pel carrer Sant Domenech fins arribar a la costa del S.XVI. Comencem a pujar per la costa, fins arribar a l’ermita d’Alfons Roig i el Llidoner.

seguidament continuarem pujant per apropar-nos fins el Monestir,

i de baixada a mà dreta ens trobarem les indicacions que ens situaran davant dels forns de calç.